| Home | Kookboeken | Magazines | Menu | Recepten | Info | Restaurants | Evenementen | Ruilen | Links | Facebook |

Restaurant : Brasserie 't Klooster

Baron de Gieylaan 25a
9840 De Pinte

Ligging : Google

Telefoonnummer: 09 281 22 05

Web: http://www.brasserieklooster.be

Email: info@brasserieklooster.be

Openingsuren
Di - Zo : 10u - 23u

Recensie door: Martine Lycke

Recencie datum: 01/11/11

Parking:

Geen, op openbaren weg.
Plaats genoeg - opgelet voor wie in de week + zaterdag gaat - Blauwe zone - > Parkeerschijf

Ontvangst en bediening:

Onmiddellijk geholpen en naar onze gereserveerde tafel gebracht.
Ik denk wel dat op zo'n dag reserveren nodig was, het restaurant zat vol.
Bediening liep heel vlot, zowel drank als gerechten werden vlekkeloos gebracht.

Kader:

In het centrum van De Pinte.
Grote zaal, waar toch veel geroesemoes is. Niet direct geschikt voor een tête à tête op drukke dagen.
Heeft ook vergaderruimtes en feestzalen ter beschikking

Wat:

Brasserie

Eten:

Kapellekensmenu : 35 € of 53 € All in - minimum 2 pers

Scampi ’t Klooster (curry)
Duo van kaas- en garnaalkroket
Carpaccio van rund, notensla en parmezaan
Soepje van garnaal
Suggestie van het weekend
*
Ierse entrecôte met saus naar keuze
Vispannetje ’t Klooster

Zalm met prei, saffraan en garnaal
Kalfsribeye met seizoengroenten en zingarasaus(per 2pers)
Suggestie van het weekend
*
Irish Coffee
Dame Blanche
Tiramisu(zelfbereid)
Chocolademousse(zelfbereid)

Trio van sorbets

Het eerste gerechtje was een ontgoocheling. Geen afkruiding en flets. De garnalen waren vermoedelijk gestoomd en niet in de pan gebakken. De currysaus was zoals de garnalen zelf, flets.
Peper en zout op tafel en gebruikt.

Maar toen kwam het 2de gerecht.
Bij de entrecôte kon je kiezen welke saus je wou. Frietjes apart geserveerd en zeker voldoende. Mayonnaise werd voorzien zonder dat we er om moesten vragen. Mooi stuk vlees en goed gebakken.
Het vispannetjes was om je vingers van af te likken. Geserveerd met puree welke in het pannetje gespoten werd.

Tiramisu werd heel copieus opgediend samen met een potje slagroom. Zeer lekker.
De chocolademousse was geserveerd in een wijn/waterglas, een toefje gespoten slagroom en koekje. Zelf bereid en zoals ik hem graag heb !
Het trio van sorbets werd geserveerd in een soepbordje samen met verse vruchtjes. Sorbet van passievrucht, citroen en framboos. Lekker

Drank:

Kirr 4.50€
Cola / water 2.0 €

Rekening:

? Op uitnodiging.

Eindscore:

8,5/10.
Het voorgerecht was een beetje een tegenvaller, maar des te positiever waren we over het hoofdgerecht en dessert.
Het vispannetje is zeker een reden om terug te keren.

 

Site sponsored by: