| Home | Kookboeken | Magazines | Menu | Recepten | Info | Restaurants | Evenementen | Ruilen | Links | Facebook |

Restaurant : Porte-Mange

Gaversesteenweg 478
9820 Merelbeke

Telefoonnummer : 09 335 70 15

Web : http://www.porte-mange.be/

Email : info@porte-mange.be  (opgelet : enkel telefonisch reserveren)

Openingsuren:
Maandag en dinsdag gesloten

Recensie door: Martine Lycke

Recensie datum: Zaterdag middag 12/08/2017

Parking:

Naast Restaurant, domein inrijden.

Ontvangst en bediening:

Ontvangst langs achter, het restaurant zelf vanbinnen hebben we eigenlijk niet ontdekt.
We vroegen dan ook om buiten te zitten, misschien een padje leggen, vermits we een klein stukje door het gras moesten.
Ook op het einde van de maaltijd

Bij 2de bezoek zijn we ontvangen via het restaurant

Kader:

Gezellig terras aan de haardvuur.
Knetterend water dat door de courniche naar beneden valt.
Paardekoppen aan de bomen. (waren op volgende bezoek mei 2018 er niet meer ;-) )
Het terras is overdekt met haardvuur en dus ideaal als het regent zoals bij ons bezoek.

Wat:

Genoteerd als Brasserie, frans getint

Eten:

Voorgerecht
Salade Porte-Mange (kalfszwezeriken, spekblokjes en oesterzwammen) : Stuk : 17,00 €
Terrine van ganzelever Maison : 17,00€
Huisbereide Camenbertkroketten : 15,00€

Hoofdgerecht
Tournedos Rossini : 29,00€
Parelhoen met sjalotten à la crème: 23,00€

Dessert
Kaasbordje : 12,00€
Chocolade mousse : 8,00 €
Ijs met huisbereide advocaat : 10,00€

Drank:

2 x Porto 20 jaar : 20,00€
1 l bruiswater : 8,00€
1 cola : 2.80€
1 x Fles Croque Michotte (rode wijn) : 53,00€
2 Koffies : 7,60€

Extra info:

Menu kaart met een vrij ruime keuze.

Rekening:

307.40 EUR met 4 personen

Eindscore:

9/10

Mooi kader, mooi gelegen tussen het groen, heel gevarieerde kaart aan democratische prijzen. En vooral lekker.

Heel kleine minpuntjes :
Door nat gras om naar buitenterras te gaan, het restaurant zelf hebben we eigenlijk niet gezien, ook bij het weggaan 'langs achter'.
Drank bij het eten niet opgenomen, zelf wijnkaart gevraagd toen voorgerecht er al stond.
Toastje bij de Rossini beetje te hard getoast (zwart). Vlees was zoals we gevraagd hadden. Ik vermoed diepvriesfrietjes.
Op het einde vroegen we nog een koffie bij, maar dat kon niet meer want de bar was gesloten (ondertussen wel al 16u)
Misschien bij opname van eerste koffie, vooraf vermelden, komt beter over en/of online openingsuren vermelden.
Laatste tipje: prijzen online aan te passen, die liggen tussen de 1à2 euro lager.

Op facebook

https://www.facebook.com/pg/Kookpassie/photos/?tab=album&album_id=1424465474257316

 

Fotos 12/08/2017

Foto's - 2de bezoek op uitnodiging

Terug uitstekende maaltijd en service zelf nog beter !    9.5/10

Gewoon ontvangen via het restaurant en geen problemen om nog op de late middag een koffie te nuttigen.

Voorgerechten

Mojama, gegrilde asperges, eidooier, beurre blanc saus

Lamsbuik, jonge knolselder, keiems bloempje, hazelnoot

Heldere ui consommé

Tussengerecht

Huisbereide seldersorbet

Hoofdschotel

Simmenthal ribstuk, seizoensgroenten en aardappelkrokantjes

Lentekip, seizoensgroenten en aardappelkrokantjes

Lamsnavarin, seizoensgroenten en aardappelkrokantjes

Dessert

Hinkelspel yoghurt, blauwe bes, rabarber, zuring

 

Site sponsored by: