![]() |
| Home | Kookboeken | Magazines | Menu | Recepten | Info | Restaurants | Evenementen | Ruilen | Links | Facebook | |
Andere Eigenaars ondertussen
Restaurant : Belga Queen (Stapelhuis N.V.)
Artikel 07/2018:
https://www.tijd.be/ondernemen/horeca/place-to-be-belga-queen-in-slechte-papieren/10032232.html
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180719_03623371
Graslei 10
9000 Gent
Ligging : Map
Telefoonnummer : 09 280 01 00
Web : http://www.belgaqueen.be/home.asp?city=2&Lang=3
Email : info.gent@belgaqueen.be
Facebook : https://www.facebook.com/#!/pages/Belga-Queen/169786969732764
Openingsuren
Keuken: Maandag - Woensdag 12h00 - 14h30 / 19h00 - 23h00
Donderdag - Zaterdag 12h00 - 14h30 / 19h00 - 24h00
Zondag: 12h00 - 14h30 / 18h30 - 23h00
Tearoom: alle dagen van 15h00 - 19h00 met een gelimiteerde à la carte
kaart
Club: geopend van maandag tot zaterdag van 19u00 tot ...
Recensie door: Martine Lycke
Recencie datum: 21/07/2012
Parking:
Geen, midden in stadscentrum.
Ontvangst en bediening:
Kader : zomer met mooi weer.
Onmiddellijk geholpen en naar plaats gebracht op terras voorraan
restaurant.
Tafel voor 2. Eén persoon heeft een mooi zicht op de Graslei, 2 de
persoon kijkt op de muur van het restaurant...
Bediening is vlot en het eten wordt op een passend tempo opgediend.
Kader:
In het centrum Gent, Graslei.
Zomerterras tijdens zomer
Wat:
Restaurant, Tearoom met een Club.
Eten:
Gentse Feesten menu : 35 €
Supplement kaasbord ipv dessert : + 4€
Drank:
Cola / water 2.8 €
Rekening:
79.60 € voor 2 personen
Eindscore:
5/10.
Zeer duur en zeker voor wat je krijgt.
vbn Ossenhaas van Charolais rund, saus van Orval reductie met gebroken
peper (of bearnaisesaus) gestoofde seizoensgroenten, BQ friethoorntje
: 32€. Zeker een reden om een menu te nemen.
Is het gewoon een slechte periode in het jaar - Gentse Feesten ? Zeker
geen reden om terug te keren.
Brood:
oud ? en enkel kroet
Voorgerecht: 5 mosselen op mosselvocht verwerkt met een gelatine, dit
laatste had totaal geen smaak, zeker niet afgekruid.
Toefje van spinazie
daaarintegen was te geconcentreerd.
Mosselen zelf waren lekker van
smaak.
Hoofdgerecht : gepresenteerd op een rond modern bord met kap (aan
waterflesje). Persoonlijk heb ik een hekel aan restaurants die gebroken
borden nog gebruiken, waar is het missende stukje ?
Presentatie : lijkt gewoon op bord gesmeten.
Eerste hap van vlees : koud gewoon. Het vlees zelf was taai en
veel te dik gesneden. Vermoedelijk voorafgebakken en efkes in de oven voor
opdienen. Het vlees lag op een bedje van fijn gemixte bloemkool, lekker
en es op een andere manier klaargemaakt.
Dessert met aardbeien.
Brood en boter worden afgeruimd na het opnemen van het dessert.
Logisch als iemand kaas neemt ...
Geen boter bij de kaas dus.
Kaasbord : supplement + 4€. Mooi gepresenteerd, maar:
De schimmelkaas was gewoon het einde van de rol: 2 kroeten boven mes.
Dacht eerst mm, scherpe kaas, en toen keerde ik de kaas om : puur kroet.
Hoe ze dit durven serveren ...