| Home | Kookboeken | Magazines | Menu | Recepten | Info | Restaurants | Evenementen | Ruilen | Links | Facebook |

Restaurant : De Blauwe Artisjok

Gaversesteenweg 182,
9820 Merelbeke

Telefoonnummer : 09 231 79 28

Web : https://www.deblauweartisjok.be/

Facebook: https://www.facebook.com/deblauwe.artisjok

Openingsuren:

Recensie door: Martine Lycke

Recensie datum: 14 juli 2023

Parking:

Kleine parking naast restaurant

Ontvangst en bediening:

Vriendelijke correcte ontvangst en bediening
Tafel met het mooie weer buiten genomen, onder parasol.

Bij leggen van bestek, misschien beter het nodige bestek op een serveerschaal met een servetje op leggen.
Ipv zomaar in handen te dragen, 2x te laten vallen en dan maar direct op tafel te leggen.
Een niet op de grond gevallen bestek was smakelijker geweest ;-)

Kader:

Naast centrum van Merelbeke, aan Sportcomplex

Wat:

Belgisch restaurant

Eten:

We namen de korte suggestie menu

VAN 7 JULI TOT EN MET 17 AUGUSTUS 2023

Enkele hapjes

Canneloni van wagyu
ganzenlever – mango – garanaatappel – Oosterse jus – zwarte look

Filet van schartong (**)
haringkaviaar – Parmezaanse kaas – zeekraal – jus van wortel en gember

Tussendoortje

Zomerree
bramen – spitskool – bladerdeeg – polenta – jus van kriekbier

Robbe’s aardbeientaartje
citroencrème – verbena – viooltjes – witte chocolade

Verkort menu (zonder **): 58€ (aangepaste wijnen +20€)
Menu: 68€ (aangepaste wijnen +25€)

Drank:

Cola 3.5 €
1 l Plat water 7,5€
Porto 7,0€
Witte Martini 7,5€
Rode wijn - La Commanderie 50,50€

Rekening:

308 € / 4 personen

Eindscore:

08/10

Fotos

Enkele hapjes

Mousse van zalm
Heerlijke paprika gazpacho

Brood

Klein stukje voor 4, maar werd aangevuld

Canneloni van wagyu - ganzenlever – mango – garanaatappel – Oosterse jus – zwarte look



Dit gerechtje kon me het minst bekoren
Vlees nogal dit gesneden, met zemeltje
Ganzenlever leek me eerder en Mousse
De binnenkant was gevuld met mango en ?? ik denk glasnoedels en eerder smaakloos

Tussendoortje



Een topgerechtje !!
Mousse van erwtjes paste perfect bij de kreeftenjus

Zomerree - bramen – spitskool – bladerdeeg – polenta – jus van kriekbier

Heerlijk, zelf in de zomer.
De polenta, weinig smaak mocht voor mij vervangen worden door bv een puree

Robbe’s aardbeientaartje - citroencrème – verbena – viooltjes – witte chocolade

Een taartje zou ik het niet noemen, het waren gesneden aardbeien
Heerlijke citroencrème en de framboos meringue paste er perfect bij
Zuur - zoet

 

Site sponsored by: